Δενδροφύτευση μαθητών Μελιγαλά

Ομάδα 20 μαθητών του Λυκείου Μελιγαλά συνεπικουρούμενη από καθηγητές και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων συμμετείχαμε στην δεντροφύτευση του Ταϋγέτου που πραγματοποιήθηκε στις 20-2-2011.

Η αποκατάσταση του οικοσυστήματος του Ταϋγέτου και η αναζωογόνηση της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής την θεωρούμε αναγκαία.

Οι μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του 2007 στο οικοσύστημα του Ταϋγέτου λειτούργησαν ως αφύπνιση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης που δεν μπορούσε να μας αφήσει άπραγους στο κάλεσμα της δεντροφύτευσης.

Η ηθική-ψυχική ικανοποίηση της προσφοράς μας στην αποκατάσταση του ταλαιπωρημένου τοπίου και η πρακτική εμπειρία της δενδροφύτευσης αποτέλεσαν σημάδια χαράς. «Αφήσαμε ένα δάκρυ χαράς στον Ταΰγετο». Ενα δάκρυ το οποίο προέρχεται από την ψυχική μας ανάταση και την κούρασή μας αλλά και την επιθυμία μας στο να ξαναπρασινίσει ο Ταΰγετος και επιτέλους να ανακηρυχθεί ως εθνικός δρυμός.

Όλα αυτά μαζί και με το κάλεσμα του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και του Γραφείου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αποτέλεσαν τα κίνητρά μας στην απΌφασή μας να συμμετάσχουμε αυτή την βροχερή μέρα στην δεντροφύτευση.

Οι εναλλαγές του καιρού την ημέρα αυτή ήταν συνεχόμενες. Έμοιαζαν με τα συναισθήματά μας, γυρίζοντας το χρόνο προς τα πίσω και αντικρίζοντας με την σκέψη μας τι είχε συμβεί και τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια στον Ταϋγετο.

Οι μαθητές του Λυκείου Μελιγαλά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Οι γλωσσικοί μας ιδιωματισμοί

Ο Μεσσηνιακός πόλεμος, ο Αριστομένης και η Σπάρτη