Αποκριάτικο γλέντι στη Μερόπη


Επιτυχία είχε το Γλέντι της Μερόπης την Κυριακή των Αποκριών που πραγματοποιήθηκε στον στεγασμένο χώρο του Γυμνασίου. Το έθιμο της φωτιάς αναβίωσε και φέτος στο χωριό μας, στο κατάμεστο από κόσμο σχολείο της Μερόπης με άφθονο κρασί, φαγητό και περισσό κέφι.

Ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας με τη χορηγία δημοτών διοργάνωσε την άψογη εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας καθώς και άλλοι τοπικοί και θεσμικοί φορείς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος φέτος δεν συνέδραμε οικονομικά σε καμιά παρόμοια εκδήλωση.

Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή οι κάτοικοι παρευρέθηκαν, ενώ μέχρι αργά η διέλευση από τους δρόμους κοντά στο κτίριο του Γυμνασίου ήταν αδύνατη λόγω της αυξημένης κίνησης. Θεωρούμε ότι η γιορτή της Μερόπης ήταν αξιέπαινη για έναν ακόμη λόγο. Παρότι την ίδια στιγμή γίνονταν ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλα χωριά του δήμου μας, η Μερόπη ήταν δυναμικά παρούσα με αυτή την πολιτιστική της εκδήλωση. Στο τέλος κληρώθηκε ένας λαχνός με δώρο ένα ποδήλατο. Ευχόμαστε και του χρόνου και Καλή Σαρακοστή!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Οι γλωσσικοί μας ιδιωματισμοί

Ο Μεσσηνιακός πόλεμος, ο Αριστομένης και η Σπάρτη