Στη Περιφέρεια ξανά η διαχείριση...

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κυβέρνηση, δια μέσου του Αντιπροέδρου της, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και της αρμόδιας υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδώρας Τζάκρη, αποφάσισαν την μεταφορά της αρμοδιότητας προσωρινής και οριστικής επίλυσης του ζητήματος των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Η απόφαση για την ανάθεση της αρμοδιότητας στην αιρετή περιφέρεια ήλθε στη βάση της καθομολογούμενης πειστικότητας του σχεδίου δράσης που έχει παρουσιάσει εδώ και μήνες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης για την προσωρινή και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος και η αξιολόγηση του ως μοναδικής εφικτής, ρεαλιστικής και ξεκάθαρης λύσης, η οποία έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση εμπλεκόμενων φορέων και κοινωνίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης αποσαφήνισε για πολλοστή φορά ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος για την ορθότητα και αποτελεσματικότητα του σχεδίου δράσης της αιρετής Περιφέρειας και καλωσόρισε την απόφαση της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι αποδεκτές άλλες καθυστερήσεις από τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που θέτει το σχέδιο και ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται ζήτημα παλινωδιών, αφού, όπως ο ίδιος δήλωσε τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα επωμιστεί ούτε ένα ευρώ από τα πρόστιμα που οφείλονται στη διαχρονική αδράνεια και αδυναμία των υπευθύνων να δώσουν οριστικές λύσεις σε ένα ζήτημα τόσο σημαντικό όσο η διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειάς μας.

Σε συνέχεια αυτής της κρίσιμης εξέλιξης της μεταβίβασης αρμοδιότητας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει το ζήτημα προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν όλες τις πτυχές του σχεδίου της αιρετής περιφέρειας και θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα των ενεργειών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Οι γλωσσικοί μας ιδιωματισμοί

Ο Μεσσηνιακός πόλεμος, ο Αριστομένης και η Σπάρτη