ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Οι εθνικοί «σκουπιδιάρηδες» και η αλήθεια για τα σκουπίδια

Με την πρώτη ανάγνωση αποτελεί σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα αναθέτει στις δυνάμεις των ΜΑΤ την εφαρμογή του σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Από την πρακτική αυτή δεν ξέφυγε ούτε η σημερινή κυβέρνηση, αφού οι οδομαχίες μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και των δυνάμεων των ΜΑΤ θα μείνουν στην ιστορία.

Με τη δεύτερη ανάγνωση, όμως, η πολιτική αυτή είναι απόλυτα εξηγήσιμη και για πολλούς «χειρουργικά» προσχεδιασμένη. Και είναι εξηγήσιμη, γιατί η επιλογή του σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν γίνεται εδώ και πολλά χρόνια με γνώμονα το κοινό καλό, αλλά την ικανοποίηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, που εκφράζονται μέσα από συγκεκριμένες τεχνολογίες διαχείρισης. Και όταν ένας κεντρικός σχεδιασμός γίνεται με αυτά τα κριτήρια, τότε ναι, τα ΜΑΤ είναι απολύτως απαραίτητα για την εφαρμογή του.

Για ποιον λόγο η «πράσινη πρόταση» που κατέθεσαν τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον όμιλο Μπόμπολα;

Γιατί τις αποφάσεις δεν τις παίρνει η πολιτεία και η κοινωνία, αλλά ουσιαστικά εκείνοι που έχουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;

Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο στο «Ποντίκι»

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ...
Κώστας Σπυρόπουλος: Αν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να γίνει άρση της αναδάσωσης στο Παλιοροβούνι. Έγινε στο Γραμματικό, να γίνει κι εδώ! (Οκτώβριος 2009, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΔΙΣΑ)


Παναγιώτης Νίκας: Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής στο «Παλιοροβούνι» του Δήμου Οιχαλίαςείναι η καλύτερη δυνατή για κατασκευή του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ! , (Ιανουάριος 2009, σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Οι γλωσσικοί μας ιδιωματισμοί

Ο Μεσσηνιακός πόλεμος, ο Αριστομένης και η Σπάρτη