H Μεσσηνία στο N. Geographic

Σε άρθρο της αμερικανικής έκδοσης του National Geographic Traveler Magazine για τους 20 καλύτερους προορισμούς ανά τον κόσμο για  το 2011, στους οποίους περιλαμβάνεται η Μεσσηνία και η Costa Navarino.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι πολυπληθείς αρχαιολογικές τοποθεσίες - Μνημεία ΠΟλιριστικής Κληρονομιάς της UNESCO- όπως η Ολυμπία, ο Μυστράς και ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες.

"Ηλιόλουστοι λόφοι και κοιλάδες, με διάστικτα πάνω τους πέτρινα σπίτια, θολωτοί τάφοι της μυκηναϊκής εποχής, βυζαντινές εκκλησίες και μεσαιωνικά κάστρα (όπως το κάστρο της Μεθώνης). Ξεκούραση σε απόμερους όρμους, απομονωμένες παραλίες και προστατευόμενες λιμνοθάλασσες, όπως αυτή της Γιάλοβας, τη νοτιότερη μεγάλη στην Ελλάδα που φιλοξενεί πάνω από 270 είδη πουλιών.

Το τελευταίο `κεφάλαιο` στην 4.500 χρόνων ιστορία της Μεσσηνίας γράφεται από τον διεθνή εφοπλιστή καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ο οραματιστής πίσω από το Costa Navarino, ένα ενεργειακά βιώσιμο θέρετρο, που έχει ως στόχο του την αποκλειστική του τροφοδοσία από ανανεώσιμες πηγές. Το πολυτελές Navarino Dunes στο Ιόνιο Πέλαγος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 και τα ενεργειακά βιώσιμα στοιχεία του περιλαμβάνουν `ζωντανές στέγες` φυτεμένες με πανίδα και την πρώτη μεγάλης κλίμακας γεωθερμική εγκατάσταση θέρμανσης και ψύξης στον κόσμο, που βρίσκεται κάτω από γήπεδο γκολφ."
.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
Τατιάνα Ρόκου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Οι γλωσσικοί μας ιδιωματισμοί

Ο Μεσσηνιακός πόλεμος, ο Αριστομένης και η Σπάρτη