Ο καταρράκτης στο Παραπούγκι

Ένας μικρός παράδεισος είναι δίπλα μας και μας περιμένει!

Τα ωραία πράγματα και οι όμορφες στιγμές είναι δίπλα μας αλλά συνήθως δεν τα βλέπουμε και δεν τα εκτιμούμε. Από αυτό τον κανόνα, δυστυχώς δεν εξαιρείται κι ένα υπέροχο μέρος στο Παραπούγκι.

Μέσα σ’ ένα καταπράσινο και ειδυλλιακό τοπίο γεμάτο δέντρα και αγριολούλουδα, εκατό περίπου μέτρα από τον κεντρικό δρόμο στο Παραπούγκι, ανάμεσα στο Διαβολίτσι και στο Δεσύλλα, βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος στην κυριολεξία.

Το όμορφο πλακόστρωτο μονοπάτι, οδηγεί στις πηγές και στον μεγάλο καταρράκτη. Αξίζει να ειπωθεί ότι ο καταρράκτης βρίσκεται εντός ενός φυσικού κοιλώματος που μοιάζει με σπηλιά. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, την άνοιξη και το καλοκαίρι, συγκεντρώνονται εκεί εκατοντάδες αηδόνια που μαζί με τους ήχους του νερού δημιουργούν μια μοναδική παραδείσια ατμόσφαιρα.

Αν και η λήψη των παρακάτω φωτογραφιών έγινε υπό βροχή, πιστεύουμε ότι μαρτυρούν τη γοητεία του τοπίου.
Το πλακόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη και στις πηγές
Φτάνοντας στις πηγές και στη γέφυρα
Η είσοδος του φυσικού κοιλώματος με τον μεγάλο καταρράκτη 
Ο καταρράκτης
Ένας μικρότερος καταρράκτης που ακολουθεί

Σχόλια

  1. στον δεύτερο καταράκτη μέσα στη καταβόθρα πως παει κανεις? υπάρχει μονοπάτι να τον δεις απο την κορυφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, βεβαίως υπάρχει πρόσβαση. Εκεί βρίσκεις το "κεφαλάρι", όπως μας το είπαν οι ντόπιοι, τις πηγές δηλ. του καταρράκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τα πιο όμορφα χωριά της Πελοποννήσου αλλα παραμελημένο οπως και άλλα χιλιάδες μικρά Ελληνικά χωριά. Ασφαλώς λόγω Αθήνας και λόγω λανθασμένης οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης σχετικά με την ύπαιθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πανέμορφα.. Το καλοκαίρι είναι το κάτι άλλο. Πας στο πάνω μέρος βρουν καταρακτη και ηρεμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Tο Meropitopik δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Meropitopik ουδεμία ευθύνη φέρει περί αυτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Οι γλωσσικοί μας ιδιωματισμοί

Ο Μεσσηνιακός πόλεμος, ο Αριστομένης και η Σπάρτη